“Het succes van nieuws wordt bepaald door de waarde”

 

Elke waardevolle informatie is nieuwswaardig. Daarom houden wij u graag op de hoogte van nieuws uit het vak en over het vak. Nieuws over wetten, regelgevingen en normen. Nieuws over consumenten. En natuurlijk nieuws over CDDN.

Laatste nieuws

Ook Frankrijk legt cold calling aan banden

door
Martijn de Boer
| 18 okt 2011

Inwoners uit Frankrijk die niet langer koud gebeld willen worden door een telemarketeer, kunnen zich daarvoor aanmelden op Pacitel.fr. De lancering stond afgelopen zomer al gepland, maar technische problemen zorgden ervoor dat de nieuwe dienst nu op 1 december 2011 van start gaat.

De associatie is opgezet door vijf grote verenigingen, die samen 80% van de Franse bedrijven vertegenwoordigen die aan telemarketing doen. Dankzij de overeenkomst voorziet Natalie Jouen Arzur, president van Pacitel, ‘een overgrote meerderheid’ van de ongewenste telefoongesprekken te kunnen beperken. Ze benadrukte echter ook de cold calls niet volledig uit te kunnen bannen.

Frederic Lefebvre, de Franse minister van Handel, is vooralsnog content met de Franse versie van het Bel-me-niet register, waar Franse consumenten zich vanaf heden alvast kunnen aanmelden. ‘De federaties begrijpen dat koud bellen contraproductief kan zijn. Het heeft geen zin om consumenten lastig te vallen die niet gestoord willen worden’, aldus Lefebvre.