“Het succes van nieuws wordt bepaald door de waarde”

 

Elke waardevolle informatie is nieuwswaardig. Daarom houden wij u graag op de hoogte van nieuws uit het vak en over het vak. Nieuws over wetten, regelgevingen en normen. Nieuws over consumenten. En natuurlijk nieuws over CDDN.

Laatste nieuws

Stokje gestoken voor doorverkoop KvK-gegevens

door
Martijn de Boer
| 19 okt 2011

Ondernemers die ingeschreven staan in het handelsregister, kunnen vanaf halverwege volgend jaar op simpele wijze aangeven dat hun gegevens niet mogen worden doorverkocht aan derden. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) donderdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Verhagen geeft daarmee gehoor aan een verzoek van D66. Volgens de partij leidt de doorverkoop door de Kamer van Koophandel (KvK) tot allerlei ongevraagde en ongewilde reclamezendingen. Eerder maakte ook de SP al bezwaar tegen de praktijk.

De Kamer van Koophandel heeft gegevens van ingeschrevenen tegen betaling beschikbaar heeft gesteld aan derden, zoals Google.

De organisatie van 12 Kamers van Koophandel worden samengevoegd tot één orgaan met een centraal bestuur, zo maakte Verhagen eerder al bekend. Ook de organisatie Syntens wordt hierin ondergebracht. Dit op te richten 'Ondernemingsplein' gaat uiterlijk op 1 januari 2014 van start. Een voorlopig 'digitaal loket' start volgend jaar al.

Bron: FinanciëleTelegraaf